Bouwinvest is de eerste institutionele belegger met het Keurmerk Hartveilig voor de woningportefeuille. Met de plaatsing van een AED aan een woning aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn is de complete bestaande woningportefeuille van het Bouwinvest Dutch Residential Fund voorzien van AED’s. Hiermee zijn niet alleen de complexen Hartveilig, maar ook de omliggende buurten.

 

Een hartstilstand is een veel voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat bij een hartstilstand de overlevingskansen verdubbelen met de inzet van een AED. Het uitgangspunt is dat een AED binnen 6 minuten de grootste kans op overleving biedt.

 

City AED Nederland heeft besloten om aan Bouwinvest, als eerste institutionele belegger, het Keurmerk Hartveilig toe te kennen. Niet alleen omdat Bouwinvest de bestaande woningportefeuille landelijk heeft voorzien van City AED’s, maar ook omdat het onderhoud en beheer geregeld is. Ook bij nieuwe woningprojecten wordt er standaard een AED geplaatst.

 

Partnerschap

Eind november 2018 sloot Bouwinvest een partnerschap met City AED Nederland, om automatische externe defibrillators (AED’s) te plaatsen aan woningen en woongebouwen van het Bouwinvest Dutch Residential Fund. Met de doelstelling om woongebieden ‘hartveilig’ te maken was Bouwinvest de eerste in de sector die deze stap heeft gezet om een bijdrage te leveren aan een landelijk sluitend AED-netwerk. En in die missie is Bouwinvest geslaagd. Met bovendien een hoop reacties van onze huurders.

 

“Ik ben erg blij dat we zoveel impact hebben met dit initiatief. Eén van de AED’s heeft al daadwerkelijk een leven gered”, aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments. “Ook ben ik blij met de positieve reacties van onze huurders. Wij vinden een gezonde leefomgeving voor onze huurders belangrijk. Door het plaatsen van AED’s creëren we een gevoel van veiligheid en zorgen we niet alleen voor hartveilige woningen voor onze huurders, maar ook voor hartveilige woonomgevingen voor de buurt.”

 

Bron: bouwinvest.com