City AED

 VESTEDA

Informatiepagina voor bewoners en vastgoedmanagers

Antwoord op veel gestelde vragen.

Download info (Pdf formaat)

Wat doet een AED precies?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De City AED hangt buiten in een beschermende kast en is 24/7 bereikbaar en mag door iedereen gebruikt worden.
Hoe kan ik zelf zien of de City AED klaar is voor gebruik?
U kunt zelf zien of de City AED nog goed werkt en klaar is voor gebruik. De AED wordt elke week automatisch getest. U kunt de AED door de voorkant van de gesloten AED-kast zien, open de kast daarom niet! Op de linkervoorzijde van de AED staat een groen vinkje als het apparaat in orde is. Is er een rood kruis te zien neem dan zo snel mogelijk contact op met bouwinvest@city-aed.nl.
Wie mag een AED gebruiken?
Tijdens een reanimatie mag iedereen een AED gebruiken. Een AED meet en regelt alles zelf en heeft een automatische bedieningsinstructie. Wilt u een AED zelf goed kunnen bedienen? Dan is het verstandig om een reanimatiecursus te volgen. Tijdens de cursus leert u reanimeren en hoe een AED werkt en oefent u met het aansluiten en bedienen. U kunt op deze webpagina meer informatie vinden over een reanimatiecursus maar ook aanvragen.
Wat moet ik doen na gebruik van een City AED?
Neemt u na gebruik van de AED zo spoedig mogelijk contact op met City AED. De gegevens en het nummer wat u moet bellen staat op de City AED en in de groene kast. Een AED is een technisch en medisch apparaat. De geregistreerde gegevens worden na een reanimatie naar een cardioloog verzonden. Als een AED gebruikt is bij een reanimatie dan moeten de onderdelen vervangen worden. Ook wordt er een totale controle uitgevoerd waardoor de AED weer veilig en optimaal werkend zal zijn.
Wat als het slachtoffer een Pacemaker of ICD heeft?

Als het slachtoffer drager is van een pacemaker of een ICD (een ingebouwde defibrillator) en gereanimeerd moet worden dan is één ding duidelijk, de apparaten hebben niet gewerkt en moet er gereanimeerd worden.

Een AED meet via de aangebrachte pads, altijd eerst het slachtoffer, is er een hartstilstand (fibrillatie) gaande, dan zal de AED door middel van een shock dit proberen op te hebben. Is er ritme of is er géén schokbaar ritme ,dan zal de AED géén shock toedienen, daardoor is het altijd veilig in gebruik.

Kan een City AED kwaad voor kinderen?
Nee, de City AED bevat universele pads en is daarom te gebruiken voor zowel volwassenen als kinderen.
Als Kinderen met het apparaat zouden spelen levert dit geen gevaar op. Het apparaat meet en regelt alles zelf en werkt alleen als er een hartstilstand is. De City AED is een medisch levensreddend apparaat en is uiteraard geen speelgoed.
Wat zit er in de assesoirekit van de AED?
Naast de universele pads, zit er een accessoirekit voor de reanimatie bij de City AED. Hierin zitten een schaar om de kleding van het slachtoffer open te knippen en de borstkas vrij te maken, handschoenen (niet van latex) en een beademingsmasker ter bescherming van de hulpverlener, een papieren doekje om te zorgen dat de contactpunten met de elektroden droog zijn, een scheermesje om eventueel haar te verwijderen, en een doekje voor schoonmaken achteraf (zie afbeelding).

Incident, diefstal of schade melden?
De kast is verzegeld met een gele zegel. Als de kast geopend wordt gaat er een alarm af. Dit alarm zal pas stoppen als de kast weer gesloten is. Is de zegel van de kast verbroken of hangt de City AED niet meer op zijn plaats, neem dan contact op met bouwinvest@city-aed.nl.
Wordt de City AED aangemeld bij 112 / Hartslagnu?
Ja, de City AED wordt aangemeld bij het bij 112 / Hartslagnu systeem zodat bekend is waar de City AED hangt en zodat opgeroepen (burger)hulpverleners weten waar de AED hangt.
Zodra de monteur de kast heeft geplaatst en de gegevens heeft doorgegeven worden de gegevens ingevoerd, in ons eigen online beheer en onderhoudssysteem. Vervolgens wordt de aanmelding gedaan bij Hartslagnu.nl. Houdt er rekening mee dat tussen het plaatsen van de AED en het zichtbaar worden op de app ongeveer 5 werkdagen zitten.
Door wie wordt de City AED onderhouden?
De City AED hangt buiten in een beschermende kast en is 24/7 bereikbaar. De kast is wel verzegeld en voorzien van alarm (remote bewaking). Het AED apparaat zelf is ook voorzien van anti-diefstal en traceer beveiligingen en alle onderdelen staan geregistreerd. Met City AED BV is een onderhoudscontract afgesloten. Zij onderhouden, beheren, bewaken, controleren en vervangen na inzet van onze AED’s.
Hangen er wel genoeg AED's?
De locatie en aantal AED’s die bij u is geplaatst is vastgesteld door City AED BV op basis gestelde eisen en voorwaarden, waarbij de 6 minuten zone gegarandeerd kan worden. Heeft uw appartementencomplex bijvoorbeeld meerdere toegangsmogelijkheden, dan wordt er niet bij elke toegangsdeur een AED geplaatst. Dit is niet nodig om de 6 minuten zone te garanderen. Woont u in een complex met meer dan 10 verdiepingen, dan plaatsen wij ook een AED halverwege binnen in het gebouw. Deze is dan wel alleen voor de huurders beschikbaar. Wilt u precies weten waar de AED hangt, dan kunt u contact opnemen met uw beheerder.
Waarom plaatst Vesteda een AED?

Een AED is van levensbelang bij een hartstilstand. Bij een hartstilstand telt elke seconde en met een AED verdubbelt de overlevingskans. In de meeste woonwijken hangen te weinig openbare AED’s die 24/7 voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom heeft Vesteda er voor gekozen om samen met City AED BV openbare AED’s te plaatsen. Hiermee is voor u maar ook voor uw omgeving binnen 6 minuten een AED beschikbaar. Door het plaatsen van een openbare City AED maakt Vesteda dus niet alleen uw woning HARTveilig maar ook uw woonomgeving.

Info Flyer Bewoners

Algemene informatie

Hoe werkt een AED?

Algemene informtie over de werking

AED Gebruik Melden

Is er iets met de City AED?  Meld het ons aub