OVER ONS

Wij zijn City AED. Een initiatief van Stichting AED Platform Nederland dat wordt gesteund door onder andere de gemeente Delft.

De stichting is opgericht door Marcel Mattijssen. Hij is één van de bijna 170.000 vrijwilligers die via 112 opgeroepen kunnen worden voor een reanimatie in de wijk. Al snel werd hem duidelijk dat na een reanimatie oproep een AED ophalen veel te veel tijd kost of zelfs onmogelijk is. Een AED verdubbelt de overlevingskans bij een hartstilstand , maar is duur en is vrijwel altijd van bedrijven en instellingen die ze binnen hebben hangen. Na sluitingstijd zijn die AED’s onmogelijk te bereiken. Daarom bedacht hij een oplossing: De City AED, een openbare AED in de straat, dicht in de buurt. Snel en altijd bereikbaar voor iedereen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij een hartstilstand het gebruik van een AED de overlevingskans verdubbelt. 85% van de hartstilstanden gebeurt rond huis of op straat. Maar in Nederland zijn er nauwelijks openbare AED’s die 24/7 voor iedereen bereikbaar zijn. City AED’s bieden de oplossing: ze zijn voor iedereen en altijd toegankelijk!