Bewoners

Wat kan City AED voor je doen?

 

Je bent op onze website terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een AED, en hopelijk wil je deze ook openbaar beschikbaar stellen om zoveel mogelijk levens te redden in je buurt. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? En welke AED moet je kiezen, hoe financier je die en – nog lastiger – hoe financier je de toekomstige kosten, die over een aantal jaren genomen aardig kunnen oplopen!

Wij liepen hier anderhalf jaar geleden ook tegenaan toen we onze eerste openbare AED in Delft wilden plaatsen, en we hebben dit onder andere met gebruik van crowdfunding* voor Delft voor elkaar gekregen. Inmiddels hebben we dit in vele gemeentes kunnen uitrollen. We hebben nu dit model helemaal voor je uitgewerkt zodat jij het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. En we bieden nu een all-inclusive oplossing: de City-AED Ontzorgd.

 

Na uitgebreid alle voors en tegens van verschillende AED’s te hebben afgewogen, kwam de ZOLL AED-3 als beste uit onze test, dit om verschillende redenen maar hoofdzakelijk omdat dit model de gebruiker volledig door de reanimatie heen coached, hij signaleert zelfs of er diep genoeg gereanimeerd word. Dit maakt deze AED bij uitstek geschikt voor ook de onervaren reanimeerder, iets dat we bij andere merken nog niet gezien hebben. Hij werkt volledig automatisch en is standaard ook geschikt voor kinderen. Je hebt tenslotte maar 1 kans om iemand het leven te redden, dan wil je een AED met de beste reanimatieresultaat. De City AED komt te hangen in een buitenkast met verwarming die ervoor zorgt dat de temperatuur in de kast niet onder de 5 graden celsius komt. De kast is tevens voorzien van alarm en ledverlichting.

 

We hebben er ook voor gekozen om de toekomstige kosten van de AED in het aanschafbedrag op te nemen. Batterijen en pads hebben namelijk een beperkte levensduur, en moeten ook iedere keer na gebruik vervangen worden. Dit maakt de City-AED ogenschijnlijk duur in aanschaf maar juist niet als je over een periode van 5 jaar kijkt. En je komt niet voor onverwachte kosten te staan!

 

Ook kunnen we je helpen met de financiering van je AED. We hebben veel ervaring met crowdfunding en kunnen je helpen dit op te zetten voor de aanschaf van jouw AED. We hebben een standaard template ontwikkeld waarbij je alleen foto en persoonlijke tekst hoeft aan te leveren en dan kunnen we voor je aan de slag. We helpen je met buurtflyers voor je waarmee je donateurs kunt werven. Ook weten we inmiddels hoe en waar je de beste kans maakt op een subsidie, en we hebben voorbeeld subsidie aanvraagbrieven voor je klaarstaan die je kan gebruiken.

 

De City AED-Ontzorgd bieden wij aan voor 3,795 euro all in. Voor dat bedrag krijg je 5 jaar lang:

  1. Een AED van de nieuwste generatie, de Zoll AED-3 aan de buitenmuur; openbaar beschikbaar en ook geschikt voor kinderen
  2. Buitenkast met alarm, led verlichting en verwarming
  3. 5 jaar volledig onderhoud (inclusief pads en batterijen)
  4. Verzekering van de AED en de buitenkast
  5. De AED wordt 24/7 van afstand bewaakt
  6. Nazorg na een reanimatie

Inbegrepen is:

  • Project coaching; je krijgt een vast contactpersoon die je helpt je doel te behalen middels een beproefd stappenplan
  • Hulp bij communicatie en promotie, zoals een gratis website
  • Plaatsingsadvies (6-minutenzone waar relevant)
  • Workshop Reanimatie-met-AED-gebruik

 

 

Wil je ook een City AED geregeld hebben?
Bel ons svp dan op :  0622432679
of klik hier voor een contactformulier

 

*Wat is crowdfunding?
Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Crowdfunding verloopt middels een crowdfundingplatform dat de initiatiefnemer in contact brengt met donateurs. De beheerders van crowdfundingplatformen coördineren het hele proces en zij krijgen als vergoeding een percentage van het opgehaalde bedrag. Het geld dat gestort is voor een bepaald project wordt door de beheerders van het platform bewaard. Zodra het bedrag volledig binnen is wordt het aan de aanvrager uitgekeerd. Als binnen een bepaalde tijd dit bedrag niet gehaald wordt, dan krijgen de donateurs gegarandeerd hun donatie terug.