Vaak Gestelde Vragen

 

Is een City AED gevaarlijk bij onjuist gebruik?

Nee, daar hoef je echt niet bang voor te zijn. Als je een City AED aansluit op een slachtoffer dan meet de City AED automatisch of hij een schock moet geven. Is dat niet nodig, dan gebeurt er niets. Dus je hoeft echt niet bang te zijn dat iemand een schock toegediend krijgt als dat niet de bedoeling is.

 

Het apparaat meet en regelt alles zelf. Een City AED is natuurlijk geen speelgoed, maar als kinderen daar wel mee zouden spelen dan is dat bij wijze van spreken niet gevaarlijker dan spelen met laptop. Een voor de hand liggende opmerking: het is niet de bedoeling dat de City AED als speelgoed gebruikt wordt.

Hoe moet de City AED buitenkast worden geplaatst?

De City AED buitenkast wordt bij voorkeur aam een muur bevestigd. Dat gaat eenvoudig met vier muurplussen van 8 mm. Die zie je na montage niet meer, omdat de kast ervoor hangt. De buitenkast, is voorzien van alarm en LED verlichting en wordt energiezuinig  verwarmd met een 24 volt verwarming. Deze wordt aangesloten met een stekker in een stopcontact binnen. Vergelijk het maar met een laptop adapter. Door de muur moet een gaatje geboord worden voor het 24 volt stroomdraadje . Het aansluiten is een fluitje van een cent.  De verwarming houdt de City AED op minimaal 5 graden, dat is nodig voor een goede werking. Het stroomverbruik is ongeveer 18-20 euro per jaar, afhankelijk van hoe koud het is in de winter.