bron: oostzaan.nl

Trots

De gemeente Oostzaan beschikt sinds september over een netwerk van vier City-AED’s. Met de plaatsing van de City-AED’s is de kern van Oostzaan ‘hartveilig’. Deze openbare defibrillators, die bij een hartstilstand twee keer zoveel kans bieden om levens te redden dan bij handmatige reanimatie, zijn voor burgerhulpverleners 24/7 beschikbaar.

De gemeente Oostzaan is trots op het AED netwerk en blij met alle burgerhulpverleners die zich hebben aangemeld. De Stichting tot Steun voor Zieken en Bejaarden Oostzaan heeft aangeboden één extra AED te sponsoren ten behoeve van de hartveiligheid in Oostzaan. De gemeente is blij met deze sponsoring van de Stichting en kijkt naar een geschikte locatie voor de AED.

Uitbreiden City AED’s

Om ook in het Noord- en Zuidlint van Oostzaan een hartveilige omgeving te creëren zijn er extra City-AED’s nodig, want het AED netwerk Oostzaan is nog niet volledig dekkend. Er wordt nog gezocht naar financiering van extra AED’s. Bent u ondernemer of particulier en wilt u een City-AED sponsoren voor gemeente Oostzaan? Meldt uw organisatie of uzelf dan aan via de website van City AED (www.city-aed.nl)

Reanimatie- en AED cursus

Voor de inwoners van Oostzaan wordt een reanimatie- en AED cursus georganiseerd op een nog nader te noemen locatie in de gemeente. De cursus is voor alle belangstellende inwoners en wordt gegeven door City-AED in samenwerking met de gemeente. Meer informatie over de cursusdata en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Levens redden

Tijdig reanimeren met een AED verdubbelt de overlevingskans. Met voldoende City AED’s in de woonwijken worden volgens de Nederlandse Hartstichting elk jaar 2.500 levens gered.