Vandaag heb je van de gemeente Delft een  e- nieuwsbrief ontvangen. Graag vertel ik je meer over de city AED, hoe je eraan kan bijdragen en doe ik je een aanbod.

In de nieuwsbrief heb je al gelezen dat in ons land dertigduizend hartstilstanden per jaar zijn;  omgerekend naar Delft een paar honderd per jaar!

Dat overkomt niet alleen ouderen maar vooral de 30-50 jarigen. Mensen die nog vol in het leven staan, misschien kleine kinderen hebben. Keihard werken, vaak zelfs ondernemer zijn… Gewoon een gezond leven hebben, dat opeens eindigt met een hartstilstand, en dat gebeurt in 70 % van de gevallen thuis of op straat.

We hebben daarover een aninatiefilmpje. De animatie laat zien dat we met openbare AED’s honderden levens per jaar kunnen redden, omgerekend naar Delft, elk jaar een handvol Delftenaren! Daarom heb ik, met hulp van o.a . de gemeente Delft, de City AED ontwikkeld om die door geheel Delft openbaar op te hangen. Aan buitengevels van bedrijfspanden en woningen.

Wil je een gesubsidieerde City AED voor bij je bedrijf voor bij je thuis? Of heb je al een AED?  Neem dan even een paar minuten de tijd om door te lezen.

 

city-aed-aan-gevel-500br

City AED buitenkast; diameter slechts 48cm

Hoe je een City AED kunt krijgen of  mee kunt helpen.

Als Delftse ondernemer kun je meehelpen aan de realisatie van City AED door:

  1. je bestaande AED in te wisselen voor een nieuwe gesubsidieerde City AED,
  2. een gesubsidieerde City AED aan te vragen,
  3. op een andere manier mee te helpen aan de uitbreiding van het Delftse City AED netwerk.

 

Een nieuwe gesubsidieerde City AED krijgen; met of zonder inruil van je oude AED.

City AED’s kun je nu met subsidie en een flinke korting krijgen. Dat is mogelijk door opeenstapeling van bij de fabrikant bedongen kwantumkortingen, een potje subsidie en giften (maar op =op).

Heb je een AED binnen hangen, laat het mij dan weten. Ik maak het voor jou aantrekkelijk om je AED om te zetten naar een nieuwe City AED. Eerst controleren wij je bestaande AED, want veel AED’s zijn technisch verouderd of werken zelfs niet meer door achterstallig onderhoud. In dat geval vervangen we je AED graag door een nieuwe City AED. Heb je nog geen AED, bestel dan nu een City AED voor een prijs waar je die nergens kan kopen.

In ruil voor de subsidie, donaties en kortingen, komt de City AED aan de buitenzijde van je pand te hangen, in een goede en compacte City AED buitenkast met alarm en verlichting. Voor iedereen 24/7 te bereiken in geval van nood. Ook voor jou, want hij komt dicht bij je voordeur te hangen.

Bang voor diefstal hoef je niet te zijn. want je nieuwe CITY AED is verzekerd, bij diefstal krijg je van mij een vergelijkbare terug. En als je AED ingezet is, dan is daarmee waarschijnlijk iemands leven gered en krijgt jouw AED de noodzakelijke servicebeurt t.w.v. €368,- gratis! Want die betaalt de fabrikant (Zoll) mee aan de City AED, in het kader van haar Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Onderhoudskosten heb je sowieso de komende jaren niet meer, want omdat je een City AED hebt, betalen wij die voor je, twee jaar lang! Zo bespaar je met een City AED zelfs op onderhoudskosten, Door een City AED te nemen, ben je maatschappelijk betrokken aan het ondernemen én bespaar je dus ook op kosten, is dat niet dubbel mooi?

 

AED3_web

De City AED die je krijgt  is van de nieuwste generatie; de Zoll AED3. Een technisch hoogstandje en zeer gebruiksvriendelijk. Met maar liefst 8 jaar fabrieksgarantie, dus die kan nog jaren mee.

 

Wil je meehelpen aan het Delftse City AED Netwerk?

Wil je geen nieuwe City AED, maar wil wel meehelpen aan het Delftse City AED netwerk? Graag! Alle bijdragen en ideeën zijn welkom. Helpen kan bijvoorbeeld door mee te werken aan de publiciteit, door een City AED poster op te hangen of door een geldinzameling te houden. Bijvoorbeeld door een  donatie bakje bij je kassa of in de (sport)vereniging te zetten. Wij zorgen dan voor die spullen. De opbrengsten worden besteed aan de aankoop en het beheer van de Delftse City AED’s. Je bijdrage is dubbel en dwars goed besteed, want het geeft ons ook een argument om bij andere fondsen aan te kloppen voor subsidie. Die fondsen willen namelijk zien dat de lokale ondernemers en inwoners zelf ook een bijdrage doen, zij komen dan veel sneller ook over de brug.

Nieuw ideeën van jullie zijn welkom, want ondernemers zijn creatief. Elke bijdrage en idee nemen wij van harte!

Misschien wil je wel financieel bijdragen door een donatie te doen of City AED te sponsoren? Met de door ons bij elkaar gesprokkelde subsidies, giften, en sponsorgelden, kopen en plaatsen wij daar Delftse City AED’s voor. We vermelden je dan graag op de onze website als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer, tenzij je dat liever anoniem houdt.

Als Delftenaar en ondernemer heb ik mijn portomonnee al getrokken en voor twee City AED’s bijgedragen, de kop is er dus al af. Maar we hebben er nog 160 nodig om Delft volledig te dekken. Doe je mee? Elke bijdrage, in welke vorm of mate dan ook, is welkom!

De eerste City AED wordt op 16 november om 16.30  door burgemeester Marja van Bijsterveldt in gebruik genomen. Je bent van harte welkom!  De plaats is nog onbekend, maar misschien is dat wel bij jouw bedrijf. De eerste ondernemers die zich aanmelden voor een City AED, maken kans dat hun City AED geopend wordt door de burgemeester, hoe cool is dat!

 

Wil je een City AED of mee helpen aan het Delftse City AED netwerk?

Vul dan het formulier in klik hier, en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug,

Wil je gelijk een donatie doen? Dat kan dat via de donatiepagina van deze website, of klik hier.

 

Alvast hartelijk bedankt!

Marcel Mattijssen

City AED is een initiatief van de Delftse Stichting AED Platform en wordt als burgerinitiatief financieel gesteund door de gemeente Delft.