Al binnen een dag nadat Buurtpreventiegroep Blaricummermeent haar City AED had gekregen, is de deze al ingezet voor een reanimatie.

Een burgerhulpverlener kreeg via hartslagnu.nl een melding van een hartstilstand in de buurt. De City AED werd snel gepakt en nog voordat de politie of de ambulance was gearriveerd was de City AED al aangesloten op het slachtoffer en deed het zijn werk.

Na ongeveer drie minuten arriveerden de hulpdiensten, die de reanimatie overnamen. Door het adequate optreden van de burgerhulpverleners is er ruim voor aankomst van de hulpdiensten begonnen met reanimeren met een City AED. Daardoor zijn er kostbare minuten gewonnen, want bij een hartstilstand daalt de overlevingskans met 10% per minuut.

De gebruikte City AED is door Stichting AED Platform Nederland  enkele uren na de inzet vervangen door een nieuwe. De gebruikte City AED is door de stichting meegenomen om de reanimatiegegevens uit te lezen en om het weer klaar te maken voor gebruik. Van de redactie: Omwille van de privacy van het slachtoffer, wordt er geen nadere informatie verstrekt over het                                                                                          slachtoffer en wordt er ook niet inhoudelijk ingegaan op de uitgevoerde reanimatie en de afloop daarvan.